+40 745 350 451​
vanzari@pavajele.ro
0.00 lei

Coș

0
februarie 23, 2021

Montarea unui pavaj ideal pentru a rezista în perioada sezonului rece

În timpul verii, spațiul tău în aer liber este cheia pentru divertisment și ar trebui să acționeze ca o extensie a spațiului de interior. Cu câteva componente cheie, curtea ta interioară, veranda sau puntea pot fi ușor transformate într-un paradis de divertisment; la urma urmei, atunci când vremea este frumoasă, cei mai mulți oameni nu […]

În timpul verii, spațiul tău în aer liber este cheia pentru divertisment și ar trebui să acționeze ca o extensie a spațiului de interior. Cu câteva componente cheie, curtea ta interioară, veranda sau puntea pot fi ușor transformate într-un paradis de divertisment; la urma urmei, atunci când vremea este frumoasă, cei mai mulți oameni nu doresc să își petreacă timpul în casă.

De obicei, oamenii angajează contractanți pentru instalații mari, precum drumurile de acces și trotuare, sau pentru fațadele casei și coloane exterioare. Aceste caramizi, pavele sau instalații pot adăuga o mulțime de funcționalități și recurs vizual casei tale. Pavelele vin într-o mare varietate de culori, forme și mărimi, precum și vânzătorul sau un specialist te poate ajuta să alegi o culoare și un design care vine în completarea de amenajare a teritoriului existent. De la instalarea de noi coloane exterioare până la repararea coșului de fum, zidarii te pot ajuta să adăugi atâta aspect estetic cât și valoare proprietății tale.

Alegerea corectă de piatră presupune să vizualizezi ce vei proiecta pe viitor. Cumpărând de la furnizori de cărămidă experimentați și de la cei de piatră, poate ajuta la găsirea materialului cu care echipa de muncitori va lucra la casa ta în prezent și pentru următorii ani. Acești profesioniști nu se limitează doar la munca de exterior, fie că doriți un perete învelit în granit în bucătărie sau aveți nevoie de ajutor la instalarea zidăriei tradiționale din cărămidă pe fațada șemineului, vei dorii un profesionist să-l construiască corect. Dacă deja ați angajat un arhitect sau proiectant, acesta poate fi în măsură să sugereze un subcontractant bun pentru a te ajuta să îi dai start lucrarii.

Construiește locul ideal de odihnă în curtea casei tale și de asemenea un loc de recreere alături de familie și prieteni. Poate nu ai un buget accesibil care să te ajute să creezi o curte interioară pe gusturile tale, însă poți căuta sfaturi de la echipe profesioniste care îți pot propune idei. Până la urmă este important să stabilești de la început ce stil de organizare vei alege, pentru a putea achiziționa articolele folosite pentru lucrare. Pasul pe care ar trebui să îl urmezi pentru a începe amenajarea curții, îl reprezintă împărțirea suprafeței în diferite spații precum: alee, terasă, parcare exterioară, zonă de grătar și multe altele. Definirea stilului, fie el rustic sau minimalist, ajută în general, la alegerea componentelor necesare pentru realizarea amenajării de pavele, borduri sau elemente decorative. Spre final se va vedea calitatea amenajarii ce rezultă din imbinarea potrivită a componentelor funcționale și încadrarea lor armonioasă în mediul ambiental.

Montarea pavajului realizată de către o echipă profesionistă, asigură un aspect curat si reduce riscul de polei și te scapă de noroi și bălți, iar din punct de vedere estetic înlocuiește lipsa de o formă bine delimitată a spațiului verde. Pavajul este mult mai sigur față de beton, la care există riscul de a se deteriora odata cu trecerea timpului, fiind un material care nu rezistă la întinderi, betonul are proprietatea de a se contracta sau dilata în timp, iar sub acțiunea variațiilor de temperatură duce la apariția fisurilor. Mulți dintre noi au experimentat acest lucru pe timp de iarnă, când apar perioadele de îngheț-dezgheț, în timp poate duce la distrugerea aproape completă a betonului. Însă dacă folosim piatră naturală, aceasta se macină în timp, în special sub influența schimbărilor de termperatură specifică sezonului de iarnă. În plus, datoriă efectului de lustruire, în timp devine o suprafață alunecoasă și nu mai conferă o siguranță pe perioada poleiului sau a ploii, iar pe langa faptul ca nu este un material ce ofera siguranta, mai este si costisitor.

Ceea ce specialiștii recomandă datorită gradului de siguranță și rezistență este pavajul vibropresat. Montarea pavajului vibropresat presupune turnarea betonului semi-uscat cu ajutorul vibropresei hidraulice. Acest proces este special pentru pavelele vibropresate și s-a dovedit a fi soluția ideala pentru amenajarea exterioară a spațiilor precum terase, alei, trotuare si multe alte suprafețe. Betonul utilizat la fabricarea pavelelor reprezintă un avantaj împotriva înghețului deoarece este preparat dintr-un conținut cu un minim de apă pentru a realiza cele mai bune caracteristici de rezistență. Pentru asta va trebui să cauți o echipă calificată care îți este asigurată în general de către firma de unde vei cumpăra materialul. Pentru că există situații în care, din dorința de a obține un preț mai bun per total lucrare, unele firme adaugă pământ în amestecul acestui strat suport, astfel va afecta în timp calitatea produsului. Betonul obținut este turnat in matrițe din oțel după care intră în acțiune vibropresa hidraulică ce va comprima betonul și va elimina orice urmă de apă ce este în exces. În cazul unor deformații majore ale infrastructurii, pavele pot fi ușor scoase și remontate, fără să existe riscul de a schimba în rău aspectul anterior. Aceste pavele nu au nevoie de întreținere pe timpul sezonului rece. În cazul apariției unor pete de ulei sau urme de la diferite materiale de construcție, atunci se pot folosi soluții care să curețe aceste impurități.

După ce s-a realizat montarea pavajului poți completa cu plantarea unor flori, copaci și cu roci pentru amenajarea teritoriului. Acestea vin în diverse marimi, însă le poți folosi pe cele mici pentru că se potrivesc foarte bine cu potecile. În cazul în care amenajarea teritoriului se execută de-a lungul unui trotuar sau alee, te-ai putea bucura separând aleea și accesul mașinii cu garduri decorative și funcționale.

COPYRIGHT © 2023 SC. HADNAGY VIACOLOR SRL. TOATE DREPTURILE REZERVATE
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle