+40 745 350 451​
vanzari@pavajele.ro
0.00 lei

Coș

0
februarie 23, 2021

Pavaj decorativ pentru o curte veselă

Curtea este locul unde îți întâmpini prietenii, unde te joci cu copiii, unde îți bei cafeaua de dimineață. Este spațiul unde îți petreci după-amiezile călduroase și serile răcoroase. Drept urmare este absolut normal să vrei o curte frumoasă, personalizată, decorată în stilul tău propriu. Și pentru ca un pavaj gri și monoton nu te reprezintă, […]

Curtea este locul unde îți întâmpini prietenii, unde te joci cu copiii, unde îți bei cafeaua de dimineață. Este spațiul unde îți petreci după-amiezile călduroase și serile răcoroase. Drept urmare este absolut normal să vrei o curte frumoasă, personalizată, decorată în stilul tău propriu. Și pentru ca un pavaj gri și monoton nu te reprezintă, îți propunem o serie de pavaje formate din pavele cu stratul de uzură realizat printr-o combinație de doua, trei sau mai multe culori, în cantități variabile din fiecare culoare. Amestecul de culori se armonizează bine împreună și dau o suprafață cu un amestec interesant și vesel. Aceste pavele colorate alungă monotonia și reînvie culorile din orice curte sau grădină, ajutând la eliminarea zonelor în care o singură culoare devine plictisitoare.

Dacă ai o curte mare, atunci o poți împarți în mai multe zone (de joaca, de gratar, de relaxare, alei etc.) pe care să le decorezi fiecare cu modelul propriu, însă fiecare zonă are o altă funcție și trebuie decorate corespunzător rolului pe care îl îndeplinește. Pe de altă parte, fiecare om preferă un anumit stil. Poate ești adeptul stilului rustic ce îți amintește de verile petrecute la bunici și de tradiții sau poate ești o fire romantică ce îndrăgește florile și nuanțele pastelate ori dimpotrivă, preferi stilul minimalist sau futurist în care elementele urbane, contemporane au rol important în decorare. Indiferent care este alegerea ta, trebuie să te hotărăști de la început astfel încât întreg spațiul să fie decorat armonios și în sincron cu spațiul ambiental.

Pavelele colorate de beton folosite pentru terase, zone pietonale etc. dau un plus de veselie suprafețelor monotone, însă alegerea pigmentului are o importanță majoră pentru rezistența culorii în timp. Cei mai buni sunt pigmenții de oxid anorganici care afișează un nivel ridicat de calitate în ceea ce privește puterea de culoare și de consistență.Din cauza structurii lor chimice, aceste produse sunt extreme de stabile la schimbările climatice, rezistente la lumina UV și potrivite pentru colorarea materialelor de construcții. Gama de culori folosite pentru vopsirea pavelelor de beton sunt opace apropiate de cele din natură: galben, roșu , verde, maro și negru. Culorile pure precum galbenul se pot face prin utilizarea de ciment alb. Pentru a obține efectul de două sau mai multe culori, este important ca betonul colorat să nu fie complet amestecat cu alte culori atunci când este prelucrat. Pavelele de beton pot da o nota interesantă grădinii tale, dacă folosești culori sau elemente de decor în ele. Dacă adaugi pavaj în grădina ta sau pe terasă, te poate ajuta la protejarea ierbii și este de asemenea util în perioadele de precipitați împiedicând formarea noroiului sau de balți. Cu ajutorul pavelelor de beton colorate, nu numai ca ai putea economisii bani, dar le poți personaliza pentru un aspect cu adevarat unic.

Există de asemenea și pavele colorate gata făcute care vin cu o gamă proprie de culori și nuanțe. Acestea au avantajul unor forme mai deosebite ce dau o nota de eleganță și rafinament, precum și un plus de originalitate. În același timp pot crea impresia de spațiu mai mare și mai aerisit, ceea ce este plăcut pentru curțile mici sau înguste. De asemenea oferinduți niște modele gata facute sunt utile atunci când nu știi cum vrei sa îți decorezi spațiul.

Pavelele rezidenţiale sunt elemente prefabricate de diverse forme, realizate prin vibropresare și colorate în stratul de uzură. Acestea beneficiază de finisaje atent realizate, forme şi cromatice interesante, fiind ideale pentru a obține un spațiu estetic şi funcțional în același timp. Acestea sunt fabricate din beton vibropresat, ceea ce le oferă o rezistenţă foarte buna la uzură și nu necesită întreținere majoră în timp.

Dacă ești adeptul lucrurilor clasice, atunci pavelele dreptunghi sunt exact ce ai nevoie. Sunt ușor de montat și ofera spațiului un aspect organizat și curat. Un astfel de pavaj poate impresiona prin design dacă vei combina diverse culori (alb-crem, antracit, ciment, galben, maro, roșu, teracotă) într-un mod unic și personal.

Pavajul tip floare este de multe ori preferat în amenajarea curților datorită formei speciale a dalelor care îi dau un aspect sofisticat și deosebit. Cu astfel de pavele poți concepe modele frumoase și unice care să îți învăluie curtea într-un ambient cald și primitor datorită culorilor calde pe care le are.

Pentru cei care preferă stilul mai futurist, pavelele cromatice dau un plus de culoare spațiului. Datorită tehnologiei speciale de colorare și a formei deosebite, se pot crea modele unice și avangardiste care să ofere spațiilor un aspect dinamic și personal.

Pavajul rondo este unul foarte apreciat, flexibil și ușor de folosit datorită formei specifice a pavelelor. Modelul este alcătuit dintr-o combinație de 5 dale patrate si trapezoidale ce pot fi îmbinate pentru a obține un design personalizat. Datorită formei si caracteristicilor modulare, este perfect pentru pavarea teraselor sau aleilor.

Beneficiarii pavajelor nu sunt în căutarea unei simple suprafețe pavate, ci mai de grabă a unei camere exterioare plină de viață. Așa cum ești atent la ce covor folosești în dormitory sau ce culoare vor avea pereții, la fel trebuie să privești și amenajarea curții. Petrecerea timpului în aer liber este o obișnuință necesară, iar spațiul unde îți petreci acest timp trebuie să fie unul plăcut.

COPYRIGHT © 2023 SC. HADNAGY VIACOLOR SRL. TOATE DREPTURILE REZERVATE
magnifiercrosschevron-downmenu-circlecross-circle