Să remodelezi exteriorul casei nu este cu mult diferit față de remodelarea interioară. Ambele necesită o analiză atentă a tuturor componentelor implicate. Dacă incepi de la zero, trebuie mai întâi să te decizi ce desene sau modele de arhitectură îți sunt pe plac. Există mai multe stiluri de design din care să alegi, astfel încât te poți documenta determinând care îți place sau iese in evidenta cel mai bine și este compatibil cu spatiul dat. Odată ce ai decis, este timpul să iei în considerare materialele și culoarea. Stilul tău în general te ajută la ghidarea acestor alegeri. În cele din urmă, adaugă și niște finisaje pe fațadă, cum ar fi iluminare și decorul, pentru a reda o atmosferă mai armonioasă, până la urmă materialele sunt cele care ajută la determinarea unui stil. În casele tradiționale se utilizează mai mult cărămida și lemnul, în timp ce piatra și metalul sunt opțiuni populare contemporane. Cu toate că există o oarecare libertate în materialele pe care le utilizezi, asigurăte ca în totalitatea lor creează un ansamblu plăcut.
O adevărată provocare sunt cuțile în pantă, deoarece necesită o atenție mai mare decât o curte deja nivelată. Pentru a transforma grădina cu pantă într-un spațiu plin de dinamism, diversitate si culoare, va trebui să recurgeți la o lucrare de terasament. Acest procedeu constă ân realizarea unui sistem de terase pe terenurile înclinate. Încă din vremurile antice a fost folosită această metodă pentru prevenirea alunecărilor de teren și valorificarea maximă a potentialului de utilizare. După realizarea lucrarii de terasament, veți obține cu siguranță o gradină aranjată pe nivele, în care veți putea face nenumarate combinații pentru a avea spațiul pe care îl visați.
Metoda terasamentului se obține prin excavare, începând cu nivelul superior, iar aria fiecărei terase poate fi determinată de proprietari. Însă, trebuie să aveți în vedere, cu cât se realizează mai multe nivele, cu atât terasele vor fi mai înguste, așa că există riscul de a nu se putea construi o zonă confortabilă. Așa că pentru a efectua o lucrare bună, se indică să pastrați înalțimea mximă a pereților pantei la aproximativ 60 cm, însă dacă tot preferați să îi construiți mai înalți, atunci trebuie să vă asigurați că peretele de sprijin se înclină înspre sol. Pentru o astfel de lucrare este indicat să contactați o echipă specializată în domeniu care va știi ce are de făcut. Soluția ideală pentru amenajarea pereților de suport sunt blocheții din beton vibropresat deoarece oferă o rezistență în timp și se montează cu ușurință. Aceștia creează un efect de terase și se îmbină perfect în grădinile cu suprafețe plane.
De asemenea, poți construi o terasă pavată și de ce să nu optezi pentru pavele cu efecte 3D. Contactând o echipă calificată, aceștia va pot face o simulare 3D, în care veți vedea exact cum o să se îmbine cu restul elementelor din curte. Acest efect 3D este special pentru cei care își doresc o curte modernă. Datorită formei sale și montarea specifică a pavelelor, acest model creează efecte tridimensionale în locul folosit, creeând o senzație vizuală placută. Combinația ideala este redată de catre formele rombice în trei nuanțe pentru că oferă un aspect estetic plăcut ce da impresia de spațiu tridimensional. Montajul pavelelor se realizează cu ușurință, fiind alegerea perfectă pentru pavarea de zone pietonale, curți, alei de grădină, terase și multe altele. Pe lângă aspectul estetic desăvârșit, pavelele cu efect tridimensional ofera o rezistență îndelungată datorita materialului dens, omogen, realizat prin procesul de vibropresare. De asemenea, pavajul oferă un aspect curat, poate reduce riscul de polei datorită aditivilor de impermeabilitate și nu vor mai exista noroi și bălți.
Să nu uităm cel mai important lucru în montarea pavajului care are nevoie de susținere pentru a-și păstra forma pe care ți-o dorești, iar pentru acest lucru este nevoie de montarea bordurilor. Această etapă este necesară pentru menținerea zonei pavate. Dacă lucrarea nu a fost corect realizată, atunci există riscul ca între pavele să rămână spații goale, iar în timp vor aparea denivelări. Deseori acest lucru este datorat cantități mari de precipitații.
În timpul verii, poți creea un spațiu în aer liber pentru a te simți într-adevăr ca în interiorul casei. Astfel, creeaza o bucătărie în aer liber, construiește un gratar, o stație de pregătire, blatul de lucru și un mini-frigider. Pentru a deveni o casă in care să susții multe petreceri cu vecinii, ar trebui de asemenea să investești într- o cadă cu hidromasaj, care sunt atât de ideale pentru acele nopți reci. O curte interioara pavată poate reda un aspect nou numai cu un mobilier nou și lumini, iar pe veranda din față poți completa peisajul cu câteva scaune clasice.